Країни, що межують із Сирією, мають намір попросити фінансової допомоги у міжнародного співтовариства на зустрічі у Женеві, щоб впоратися зі зростаючим потоком біженців.

На їхню думку, такий наплив може дестабілізувати весь регіон, пише «Agence France-Presse».

«Ми закликаємо міжнародне співтовариство нести свою відповідальність» , - повідомив міністр соціальної політики Лівану Ваель Абу Фаур дипломатам у Женеві, розкритикувавши відсутність допомоги за межами регіону.

Він також провів зустрічі з міністрами закордонних справ Йорданії , Туреччини та Іраку на спеціальному засіданні ООН , зосередившись на тому , як краще розподілити потік біженців з Сирії , в якій з березня 2011 року загинуло більше 100 тис. чоловік і більше 2,1 млн були змушені тікати у сусідні країни.

За словами Верховного комісара ООН у справах біженців Антоніо Гутерріша, країнам , які розташовані по сусідству з Сирією , може знадобитися фінансова підтримка , а також довгостроковий розвиток інвестицій , а країнам за межами регіону необхідно також приймати біженців.

«Я закликаю всі країни , особливо в Європі і в усьому Близькому Сході, дозволити сирійцям отримувати притулку та забезпечити їхній захист», - сказав він.

Нагадаємо , глава МВС ФРН Ханс-Петер Фрідріх заявив, що в разі удару США по Дамаску потік біженців стане неконтрольованим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133