Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав президента США Барака Обаму посилити санкції проти Ірану і не довіряти миролюбному курсу нового керівництва Ісламської республіки.

Прагнучи заспокоїти Ізраїль щодо формування дипломатичної взаємодії між США та Іраном, Обама сказав, що Тегеран повинен довести свою щирість діями, і наполіг на тому, що Вашингтон не буде послаблювати санкції передчасно, та підтвердив готовність США вдатися до військових дій, якщо все інше не дасть результатів, повідомляє «Reuters».

Нетаньяху відвідав Білий дім через три дні після розмови по телефону Обами з новим президентом Ірану. Ця розмова дала надію на розв’язання десятирічного протистояння Ірану з Заходом, зазначає видання.

Таке американсько-іранське зближення налякало Ізраїль, який звинувачує Іран у спробах виграти час і вийти з-під жорстких міжнародних санкцій, щоб створити ядерну зброю. У свою чергу, Іран заперечує, що працює над атомною бомбою.

Глава ізраїльського уряду заявив, що якщо Іран продовжить розвивати свою ядерну програму, то санкції проти Тегерана слід посилити. Нетаньяху підкреслив, що Іран досі прихильний ідеї знищення Ізраїлю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

408