З початку курортного сезону в Ялті відпочило більше 500 тис. осіб, що на 8% більше, ніж у попередньому році, повідомив Ялтинський міський голова Сергій Ілаш, повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

« Заповнюваність здравниць Ялтинського регіону на 4% більше. За рахунок додаткових місць цього року пансіонати та санаторії заповнені більш ніж на 115% , у ​​ минулому - на 111 %», - сказав Ілаш .

Збільшенню потоку туристів до Криму сприяла активна підготовча робота до сезону і його насиченість подіями, які традиційно приваблюють відпочивальників із усього світу.

Так , в 2013 році з 12 кримських пляжів, які брали участь в акції «Блакитний прапор Європи», п'ять пляжів Ялтинського регіону отримали міжнародні сертифікати, зазначають експерти.

На думку експертів , туризм є однією із точок зростання української економіки. Зокрема, як заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, «туризм - це нові робочі місця , це цілий кластер економіки , який також підвищує імідж нашої держави». Він також нагадав , що стратегія подальших дій уряду в галузі туризму закладена у концепції Державної цільової програми розвитку туризму і курортів до 2022 року , яку розпорядженням №638- р від 1 серпня 2013 року прийняв Кабінет Міністрів .

Експерти зазначають , що в дану Концепцію будуть включені заходи з визначення туристичної спеціалізації регіонів , туристичного районування країни. Зокрема , це стосується територій пріоритетного розвитку туризму та створення умов для залучення інвестицій .

У програмі також буде передбачений план дій щодо гармонізації українського законодавства та нормативної бази відповідно до стандартів Європейського Союзу , заходи з дерегуляції туристичної діяльності та введенню державно-приватного партнерства у сферу туризму , а також удосконалення статистичної звітності в галузі на підставі методики Всесвітньої туристичної організації ( ЮНВТО ) .

На думку експертів , розвиваючи туризм , наша країна зможе істотно збільшити свій валовий внутрішній продукт (ВВП). У сусідній Болгарії , наприклад , 11% ВВП формують доходи від туризму. У той час як в Україні внесок сфери туризму у ВВП торік склав 28,8 млрд. грн. , або 2,2 % ВВП.

Україна має блискучі перспективи стати провідною туристичною країною регіону , зазначають експерти. Як відомо, 10% усього потоку туристів у світі зосереджено саме навколо Чорного моря.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162