Кладовище у центрі Гостомеля після дощу затопило водою, яка з могил стікає прямо людям у городи. Місцеві жителі побоюються, що тепер їм доведеться їсти отруєні продукти, пише «Сегодня».

Місцеві жителі вважають , що вода затопила кладовище через бетонування теплиць, які розташовані трохи вище цвинтаря (тепер тут склади на площі кількох гектарів). «Територію навколо складів залили бетоном, а ливньовку не зробили, ось воді і нікуди діватися, топить кладовище, а потім тече до нас і в озеро», - заявляють жителі міста.

 

Наскільки реальні страхи гостомельчан, міг би показати аналіз води, проте на прохання місцевих жителів в Ірпінській СЕС відповідають, що подібні дослідження роблять тільки за запитом місцевої влади.

«До нас із Гостомельської ради ніхто не звертався. Трупна отрута може потрапляти з водою у двори людей. Згідно з санітарно-епідеміологічними нормами, воду з кладовища треба прибрати і відкачати її із льохів, після чого погреби обробити дезінфікуючим розчином», - повідомила заступник головлікаря Ірпінської СЕС Василина Куц.

Співробітники ДержНС відкачують воду поруч із цвинтарем.

«Причиною підтоплення стало те , що за рахунок ґрунтових вод піднявся рівень води в озері біля кладовища . Було вирішено відкачувати воду саме з водойми, що і роблять наші співробітники. Задіяні насосна станція і дві мотопомпи. Але цей напівзахід не ліквідує проблему, яка викликана безсистемною забудовою. Ми на сусідніх вулицях працюємо кожен день , постійно відкачуючи у людей воду з підвалів і дворів», - повідомили у прес-службі Управління ДержНС Київської області.

Жителі переконані, що єдиний правильний вихід - зобов'язати власників складів зробити нормальне водовідведення.

Один із шести господарів складів, депутат Ірпінської міськради Юрій Прилипко, стверджує , що вода в городи біжить під час рясних дощів через нещодавно заасфальтовані біля колишніх теплиць дороги, а в його складах дренаж працює справно . Він стверджує , що вже виносив на сесію Гостомельської ради два варіанти вирішення проблеми: прокласти ливньовку і постійно перекачувати воду або викопати нове озеро.

«Ситуація з кладовищем складна . Перед ним є ливньовка , але вона не справляється з рясними опадами , які були останнім часом . Прокласти нову зливову каналізацію немає за що, немає коштів. У Гостомелі підтоплює навіть двір школи №13 - за тиждень тричі відкачували воду», - повідомив депутат місцевої сільради Олександр Асадов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178