Сирія не має наміру відмовлятися від окупованих Ізраїлем територій на Голанах, заявив у понеділок віце-прем'єр сирійського уряду, міністр закордонних справ Валід Муаллем.

«Сирійська Арабська Республіка підтверджує своє природне право на повне повернення окупованих сирійських Голан до лінії 4 червня 1967 року і підкреслює своє неприйняття інших заходів, що вживаються Ізраїлем , окупаційною силою, щодо зміни природних, демографічних і географічних характеристик на явне порушення відповідних резолюцій Ради Безпеки (ООН) і особливо під номером 497 (1981)», - сказав Муаллем , повідомляє РІА «Новости».

Голанські висоти - спірна територія на Близькому Сході. До 1967 року вона була частиною Сирії. Була захоплена Ізраїлем у ході Шестиденної війни. У грудні 1981 року Кнесет Ізраїлю ухвалив закон про поширення ізраїльської юрисдикції на Голанські висоти. Генеральна Асамблея ООН неодноразово називала цю анексію незаконною і закликала Ізраїль повернути Голани сирійцям (одна із останніх таких резолюцій була прийнята 1 грудня 2006 року). Приналежність плато є основним предметом сирійсько-ізраїльського конфлікту.

Як раніше повідомляв ForUm , Ізраїль не буде перешкоджати розміщенню російських миротворців на Голанських висотах .

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова замінити в зоні сирійсько-ізраїльського роз'єднання миротворців із Австрії, які йдуть звідти, якщо про це її попросить ООН і не заперечуватимуть регіональні держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164