У Рівненській області на 6,5 року позбавлення волі засуджено організатора міжнародного каналу контрабанди наркотиків і торгівлі жінками. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України .

Згідно з повідомленням , набув чинності вирок Апеляційного суду Рівненської області стосовно 44-річного громадянина України , який спільно зі своїм братом налагодив міжнародний канал контрабандного постачання із Іспанії в Україну наркотичного засобу - кокаїну, а також займався торгівлею жінками.

Зокрема , встановлено, що він у 2004 році відправляв в Україну наркотики приватним автобусом , який здійснює періодичні міжнародні поштові перевезення. Кокаїн був захований у посилці з одягом та продуктами харчування , яка була адресована на ім'я брата-спільника.

У січні 2007 року співробітниками СБУ протиправна схема була викрита, спільник затриманий в Україні під час спроби реалізації кокаїну і за рішенням суду засуджений до 4 років позбавлення волі.

Крім цього , слідством встановлено , що зловмисник під приводом працевлаштування переправив за кордон 13 українських жінок і передав їх власникам нічних клубів з метою сексуальної експлуатації.

З 2007 року чоловік переховувався від правосуддя в Іспанії, проте завдяки взаємодії співробітників Інтерполу та СБУ в 2012 році відбулася його екстрадиція в Україну і передача співробітникам СБУ в Рівненській області для проведення подальших слідчих дій.

Вироком суду зловмисника визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів , психотропних речовин , їх аналогів або прекурсорів), ч.2 ст.307 (незаконне виробництво , виготовлення, придбання , зберігання, перевезення , пересилання чи збут наркотичних засобів , психотропних речовин або їх аналогів) та ч.2 ст.149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Йому призначено покарання у вигляді 6,5 року позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180