Головний директор з технологій Global Logic (США) Джим Волш підтверджує прогнози Світового банку про те, що в 2015 році Україна стане 6-ю у світі за обсягом експорту IT-послуг. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ.

Експерт зазначив, що Україна дійсно має надзвичайно потужні перспективи розвитку сектора IT-технологій, і підтвердив прогнози Світового банку про вихід України у два найближчі роки на 6-е місце у світі за обсягом експорту IT-послуг.

«Я провів своє незалежне дослідження... Так, можливо! Кількість талантів в Україні вражає. Населення становить 45 млн осіб, але ви випускаєте більше людей з вищою освітою, ніж ми у Сполучених Штатах. Я переглядав статистику, Україна становить менше 1% населення Земної кулі, але має 6% вчених, інженерів і програмістів, які у цілому живуть у світі. Я вважаю, значну роль тут відіграють високі стандарти вашої освіти», - сказав Волш.

Говорячи про кваліфікаційний рівень українських фахівців і якість їхньої роботи, експерт додав: «Вона неймовірно висока. Ми в нашій компанії займаємося розробкою продуктів. На нас працюють 6600 чоловік в усьому світі, і Україна тут становить не більше третини. І що ми розуміємо - це те, що українська система освіти формує людей, які знають, що таке думати. Вони вміють вирішувати проблеми, вчаться новим технологіям. Це запорука успішного розвитку продуктів».

Він також схвально відгукнувся про вжиті українським урядом заходи щодо податкового стимулювання компаній IT-галузі. На його думку, у світовій IT-індустрії попит на українських фахівців буде тільки рости.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167