У Херсоні затримали одного із керівників залізничного вокзалу при отриманні ним неправомірної грошової винагороди від підлеглих. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю МВС України.

«Протягом тривалого часу один із керівників залізничного вокзалу на станції «Херсон» вимагав та щомісячно отримував частину заробітної плати своїх підлеглих. За це він «заплющував очі» на деякі порушення в роботі працівників вокзалу . Гроші брав не сам , а змушував це робити керівників структурних підрозділів», - наголошується в повідомленні.

Правоохоронці встановили , що тільки протягом травня-вересня цього року керівник отримав 75 тис. гривень неправомірної винагороди від своїх підлеглих. Щомісяця його доходи за рахунок працівників становили близько 15 тис. гривень.

«Як правило, гроші збиралися після отримання підлеглими авансу і зарплати. Так, касири здавали по 100 гривень за незаконну діяльність при реалізації проїзних квитків. А влітку, у зв'язку із збільшенням потоку пасажироперевезень, данина з касирів зростала до 500 гривень», - повідомив начальник Управління Державної служби у боротьбі з економічною злочинністю УМВС підполковник міліції Денис Лактіонов.

За його даними , якщо працівник вокзалу відмовлявся платити гроші , начальник погрожував перевести людину на нижчу посаду , накласти дисциплінарне стягнення , чинив психологічний тиск , погрожуючи звільненням.

При отриманні чоловіком чергової неправомірної винагороди в сумі 5500 гривень правоохоронці задокументували цей факт.

Слідчим управлінням УМВС в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

В даний час працівники УДСБЕЗ УМВС проводять комплекс заходів для встановлення додаткових фактів вчинення посадовою особою протиправних дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214