Прем'єр-міністр України Микола Азаров звернув увагу керівників областей на необхідність активніше працювати для забезпечення населення достатньою кількістю основних продуктів харчування за доступними цінами, а також на необхідність ефективно використовувати резерви сховищ для зберігання зібраного врожаю.

Про це він сказав сьогодні на нараді членів уряду, де були заслухані доповіді керівництва Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей, а також міністра агропромислової політики та продовольства Миколи Присяжнюка, повідомляє урядовий портал.

Під час наради було зазначено , що в даний час регіони не використовують по максимуму цей механізм: наявні в областях овоче-, фрукто- і картоплесховища залишаються напівпорожніми. Цю ситуацію регіони повинні виправити протягом місяця.

« Керівникам регіонів і великих українських міст ми даємо доручення вжити заходів щодо забезпечення населення овочами. Люди повинні мати можливість купити продукцію цього врожаю за нормальними цінами», - зазначив прем'єр-міністр.

Він у черговий раз звернув увагу на важливість проведення продовольчих ярмарків у регіонах. «Це не дріб'язкове питання - це питання важливе. Тому, якщо потрібно допомогти в цьому - звертайтеся. Таких майданчиків має бути достатньо, щоб наші громадяни змогли зробити запаси на зиму», - додав Азаров.

У цьому контексті необхідна максимальна взаємодія з органами внутрішніх справ , податкової , прокуратури, щоб виключити перекупницькі махінації.

Глава уряду зазначив , що сільське господарство - це та галузь народного господарства , яка вимагає особливої та постійної уваги з боку керівництва уряду.

Як повідомляв ForUm , прем'єр-міністр України Микола Азаров просить українців не запасатися картоплею за завищеною ціною.

Азаров запевнив, що цього року проблем із зберіганням зерна і овочів в Україні не буде.

Прем'єр-міністр доручив керівникам органів місцевого самоврядування не просто відновити проведення сільськогосподарських ярмарків у регіонах, але й істотно збільшити їхню кількість.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136