Франція не підтримує приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони через побоювання з приводу безпеки кордонів. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, повідомляє Reuters.

«Якщо не буде змін в умовах , ми не будемо підтримувати це рішення», - заявив він, говорячи про майбутнє рішення Європейського Союзу щодо безвізового режиму для громадян цих двох країн, починаючи з 1 січня 2014 року.

Його коментарі пролунали на тлі гарячих спорів, які спалахнули у французьких політичних колах з питання про ставлення до ромських мігрантів, які приїжджають у більшості випадків із Болгарії та Румунії.

Нагадаємо , глава МВС Франції Мануель Вальс днями заявив , що роми не підлягають інтеграції у французьке суспільство і повинні бути відправлені на батьківщину.

Правила , пов'язані з перевірками паспортів на кордонах Румунії та Болгарії, були введені після приєднання обох країн до ЄС у 2007 році. Ці правила повинні були перешкодити мігрантам із третіх країн вільно перетинати кордони Євросоюзу. Очікується , що у січні 2014 року обмеження можуть бути зняті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151