У 2013-2014 навчальному році курс фінансової грамотності буде викладатися у 421 українській школі. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході прес-конференції на тему «Всесвітній день заощаджень: як економного стати багатим», присвяченій другому старту міжнародного фінансового свята в Україні, повідомила директор Генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем Національного банку України Наталія Синявська.

« У 2012-2013 навчальному році у 86 школах країни проводився експериментальний всеукраїнський курс «Фінансова грамотність» за підтримки та у співпраці з НБУ, Університетом банківської справи НБУ, Міністерством освіти і науки України та програмою розвитку фінансового сектора FINREP . Цього року до проекту приєдналася 421 школа», - повідомила вона.

Синявська також зазначила , що цього літа у 47 літніх таборах у 15 регіонах України в інтерактивних заняттях з фінансової грамотності взяли участь близько 3 тис. дітей.

«Фінансова грамотність населення будь-якої держави є невід'ємною складовою ефективності захисту прав споживачів фінансових послуг , а також основою фінансової незалежності держави. Ми відчуваємо , що підвищення рівня фінансової грамотності населення України , безперечно , сприяє стабільному і успішному розвитку фінансової системи нашої держави», - підкреслила вона.

Як раніше повідомляв ForUm , Національний банк України відповідно до Плану заходів щодо підвищення рівня фінансової грамотності населення України на 2013 рік спільно з Міністерством освіти і науки в липні-серпні цього року організував проведення з дітьми та підлітками , які перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, циклу занять на основі курсів «Фінансова грамотність» і «Фінансове виховання».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332