Підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом посприяє зниженню цін в Україні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський у ході презентації проекту «Економічний компонент Угоди про асоціацію з ЄС: професійний аналіз і публічна дискусія».

«Якщо мова йде про вплив Угоди на ціни , то розширення імпорту і посилення конкуренції - це ті показники , які повинні їх знизити . У цьому сенсі будь-яка лібералізація ринку - це шлях до зменшення цін або до гальмування їхнього зростання», - сказав Бураковський.

При цьому він зазначив , що у кожному секторі буде спостерігатися своя цінова динаміка.

«Деякі експерти говорять про те , що після реалізації Угоди Україна залишиться без сировини , її вивезуть з країни. Це не зовсім правильно. Угода передбачає впровадження захисних механізмів. Тобто ми можемо обмежувати експорт , і тоді ціна на внутрішньому ринку буде зменшуватися», - навів приклад він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177