Національний банк буде приймати у забезпечення фінансові векселі при рефінансуванні банківських установ.

Про це в інтерв'ю газеті «Коммерсант-Украина» повідомила Олена Щербакова , директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ.

« Постановою Кабінету Міністрів рекомендовано , щоб зазначені векселі взяли у забезпечення . Практика не тільки НБУ , але і всіх центральних банків така, що те, що випускає держава , стає в лінійку забезпечення , під яке ми даємо рефінансування . Тут не буде винятків. Те , що вони будуть в електронному вигляді, для нас більш зручна форма . Ми в основному працюємо з електронними документами. Коли ми рефінансуємо під ОВДП , чому робимо це швидко? Ми ставимо блокування на папери в депозитарії і даємо гроші - операція займає дуже мало часу», - розповіла Щербакова.

Нагадаємо , під час зустрічі з представниками «Європейської бізнес асоціації» перший віце-прем'єр Сергій Арбузов назвав три напрями для використання фінансових векселів: відшкодування ПДВ , оформлення бюджетної заборгованості та кредитування .

Передбачається , що підприємства, які отримали фінансові векселі , зможуть їх закласти в банках як забезпечення за кредитами або просто продати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143