Через погодні умови в Україні трохи сповільнилися темпи жнив. Однак , незважаючи на це , більшість посівів залишаються у задовільному стані.

Про це заявив міністр Микола Присяжнюк.

Для прибирання зерна у стислі терміни підготовлена ​​ необхідна техніка , сушильне обладнання та ємності для зберігання. Міністерство ж аграрної політики та продовольства моніторить ситуацію і дає аграріям необхідні рекомендації .

« Аграрії вже зібрали більше 36 мільйонів тонн зерна. Однак через дощову погоду в цьому місяці темпи збирання пізніх культур сповільнилися. Хоча стан посівів на полях задовільний. А у аграріїв є необхідна техніка , щоб в погожі дні завершити жнива . Але головне - зберегти високу якість зерна , яке збирається зараз , перш за все , кукурудзи. Для цього вже підготовлено все наявне сушильне обладнання», - зазначив міністр.

Микола Присяжнюк підкреслив , що важливо утримувати високі темпи експорту. Це допоможе швидше звільнити складські приміщення. Крім того , міністр нагадав , що в поточному маркетинговому році експортні можливості України складають 29 мільйонів тонн зерна. А це означає друге місце у світі після США .

Також , за словами Миколи Присяжнюка , Мінагрополітики постійно моніторить ситуацію з проведення осінньо-польових робіт в регіонах. Крім того , аграрії отримують необхідні наукові рекомендації.

« Сівба озимих буде проведена в пізніші допустимі строки . Але якщо аграрії будуть дотримуватися порад учених , то уникнуть втрат майбутнього врожаю. Адже очікувана тепла погода у жовтні та листопаді забезпечить достатній ріст рослин , як і в попередні роки», - зазначив міністр.

За словами Присяжнюка , на сьогоднішній день аграрії вже засіяли більше 2 мільйонів гектарів озимими культурами. І необхідним насінням та мінеральними добривами сільгоспвиробники забезпечені більш ніж на 100%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136