Національний банк України констатує зростання довіри населення до вітчизняної банківської системи. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході прес-конференції на тему «Всесвітній день заощаджень: як економного стати багатим», присвяченій другому старту міжнародного фінансового свята в Україні, повідомила директор Генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем НБУ Наталія Синявська.

« За перше півріччя 2013 року загальна кількість рахунків фізичних осіб збільшилося на 6,5% і становила 190,7 млн штук. Приріст залишків за рахунками фізичних осіб з початку року склав 12%», - сказала вона.

За словами Синявської, також в останні роки в Україні , як і в усьому світі , швидко зростає ринок платіжних систем , а також надзвичайно активно розвиваються безготівкові розрахунки .

«Порівняно з першим півріччям 2012 року, за 6 перших місяців нинішнього року обсяги операцій , що були здійснені з використанням платіжних карт , емітованих українськими банками, зросли на 23,3% і склали близько 405 млрд грн. Кількість операцій з використанням платіжних карт за цей же період збільшилося на 21,2% - до 615,3 млн операцій . Частина безготівкових розрахунків з використанням платіжних карток за кількістю операцій збільшилася на 70% і становила понад 255 млн операцій , досягнувши в першому півріччі 41,5% від загальної кількості операцій з платіжними картами», - повідомила директор гендепартаменту .

За її словами , такі показники говорять про те , що українське населення постійно підвищує свою фінансову грамотність , розширює коло тих послуг , якими користується , в тому числі і послуг, що здійснюються за допомогою платіжних карт. Разом з тим , вона зазначила , що поява нових платіжних послуг і популярність електронних грошей обумовлює необхідність просвітницької діяльності серед усіх верств і вікових категорій населення.

«НБУ зі свого боку реалізує план заходів щодо підвищення рівня фінансової грамотності , створений як складова частина національної стратегії захисту прав споживачів фінансових послуг. Цим планом передбачається реалізація низки масштабних просвітницьких заходів, орієнтованих на різні верстви населення», - сказала Синявська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180