Не обов'язковими до декларування при перетині державного кордону України є непідакцизні товари певної вартості , що ввозяться на митну територію транзитом або для особистого користування і без подальшого використання у комерційних цілях.

Про це йдеться в роз'ясненні Головного управління Міністерства доходів і зборів України в Києві , передає «УНІАН».

Зокрема , не підлягають декларуванню особисті речі , продукти харчування для особистого споживання , готівкові гроші в еквіваленті не більше 10 тис. євро, а також непідакцизні товари певної граничної вартості. Сумарна фактурна вартість товарів, що провозяться без декларування в ручній поклажі або багажі через пункти пропуску , відкриті для повітряного сполучення , не може перевищувати еквівалент 1 тис. євро. Для товарів , що провозяться через наземні пункти пропуску без декларації , така вартість обмежена еквівалентом 500 євро, а вага - 50 кг.

«Для товарів , що переміщуються (пересилаються) без супровідного багажу і не підлягають декларуванню, сумарна вартість не може перевищувати 300 євро», - йдеться в роз'ясненні Управління Міндоходів.

Крім того , не підлягають декларуванню транспортні засоби та паливо, що тимчасово ввозяться на митну територію України і яке знаходиться в баках таких транспортних засобів.

« Всі інші товари декларуються у митних деклараціях у письмовій формі. Декларації заповнюються як за бажанням громадянина , так і на вимогу митних органів», - наголошується у роз'ясненні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248