У м. Устилуг Волинської області відкрили після реставрації музей-садибу Ігоря Стравінського, повідомили в прес-службі Міністерства культури України.

Особливістю музею є те, що, окрім експозиції, в його приміщенні розташована музична школа, а також концертний зал.

Оновлений музей-садиба в Устилузі - поки перший і єдиний у світі музей, присвячений видатному композитору. У музеї створена унікальна експозиція і відтворено родовід сім'ї Стравінських.

«Приємно зазначити, що ми відкриваємо перший і поки єдиний у світі музей видатного композитора, - сказав у своєму вітальному слові міністр культури Леонід Новохатько. - Стравінський жив у Швейцарії, Франції, США, Італії. Але тут, в Устилузі, він написав свої найкращі твори, зокрема «Весну священну», з дня створення якої цього року виповнюється 90 років».

Подякувала українцям за те, що вони пам'ятають і шанують композитора, і його праправнучка Анастасія Козаченко. Вона висловила сподівання, що російська влада, надихнувшись прикладом Волині, також відкриє музей Стравінського в Санкт-Петербурзі.

Урочисте відкриття музею-садиби завершилося концертом у відреставрованому залі, де звучали твори Стравінського у виконанні лауреатів багатьох міжнародних конкурсів: Світлани Концедалов, Петра Лаул і Павла Райкеруса.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271