Захист громадянина України Руслана Якушева, який 29 вересня був заарештований мурманським судом, має намір оскаржити це рішення. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Адвокат при взаємодії з нашим консулом має намір подати апеляцію на рішення мурманського суду», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того, за його словами, у понеділок в МЗС України буде запрошено представника посольства РФ, якому планується вручити відповідну ноту.

«Наша позиція полягає в тому, що громадянин України був членом екіпажу, і він не має ніякого відношення до тих дій, які здійснювалися представниками «Грінпіс», - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, 20 вересня судно Arctic Sunrise з багатонаціональною командою з 30 чоловік було затримано російськими прикордонниками в Печорському морі. Екологи намагалися протестувати проти видобутку нафти на платформі «Прирозломна».

Судно було відконвойоване до Мурманська. Мурманський суд обрав тоді арешт на два місяці як запобіжний захід для 22 з 30 членів команди Arctic Sunrise. Решті було продовжено термін затримання.

29 вересня Ленінський районний суд Мурманська заарештував на два місяці всіх 30 екологів. Серед них - українець Руслан Якушев, який працював коком на судні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205