У жовтні в Україні вже вдруге відзначатиметься Всесвітній день заощаджень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції на тему «Всесвітній день заощаджень: як економному стати багатим», присвяченої другому старту міжнародного фінансового свята в Україні, повідомив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Сергій Мамедов.

«У 2013 році ми разом з нашими колегами - НБУ, (німецьким Банком розвитку - Ред.) KfW, вже вдруге проводимо Всесвітній день заощаджень в Україні. У нинішньому році (у цій акції - Ред.) беруть участь 37 банків. Вони підготували для своїх потенційних і теперішніх клієнтів деякі сюрпризи, бонусні ставки по депозитах», - повідомив Мамедов.

Наприклад, в «Укргазбанку», за його словами, акційна програма вже затверджена. «Процентна ставка на цей період до гривневих депозитів строком рік і більше буде плюс 05,%», - сказав він.

Крім бонусних програм, за його словами, в банках будуть проходити також Дні відкритих дверей, під час яких батьки і діти зможуть отримати інформацію про банківські продукти, про те, що необхідно зробити для розміщення депозиту, на що звертати увагу при аналізі договору. Він також зазначив, що банкіри ходитимуть по дитячих садках і школах, де розкажуть про ази банківської справи.

Мамедов підкреслив, що акція спрямована безпосередньо на дітей, а також молодь.

«У рамках Дня заощаджень проводитимуться два конкурси. Один з них - конкурс дитячого малюнка, який триватиме до 24 жовтня. Діти віком від 5 до 12 років можуть надати оригінали своїх малюнків в офіс НАБУ або у відділення банку, який бере участь в програмі. Найкращі роботи будуть обрані за допомогою голосування на сайті. Думаю, ці дітки отримають цінні призи», - сказав він.

Також протягом жовтня проводитиметься конкурс серед журналістів на кращий матеріал про Всесвітній день заощаджень.

Мамедов зазначив, що НАБУ підтримує проведення цього заходу, оскільки він сприяє підвищенню рівня фінансової грамотності населення, популяризації ідеї заощаджень і збільшенню довіри українців до банківської системи.

У свою чергу посол ФРН в Україні Крістоф Вайль висловив сподівання, що цього року Всесвітній день заощаджень викличе ще більший резонанс, ніж у 2012 році. За його словами, у 20 банках, що брали участь у програмі торік, було зареєстровано близько 3,5 тис. нових ощадних рахунків.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

498