Кримінальне провадження за фактом авіакатастрофи Ан -24 буде розглядатися в суді Одеси.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, клопотання про зміну підсудності, яке направили до суду обвинувачений і потерпілі в авіакатастрофі, було задоволено.

«Постановою Вищого спеціалізованого суду України щодо розгляду цивільних і кримінальних справ матеріали провадження з обвинувальним актом направлені в Київський районний суд м. Одеси для розгляду по суті», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 лютого 2013 року о 18.09 літак Ан - 24РВ, здійснюючи чартерний рейс сполученням Одеса - Донецьк, виконав некоректну посадку в Міжнародному аеропорту м. Донецьк ім. Прокоф'єва. Під час приземлення повітряне судно вилетіло за межі злітно-посадкової смуги. Від удару літак перекинувся, а його корпус розпався. Унаслідок аварії загинули п'ятеро осіб.

Відомості про факт авіакатастрофи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей) Кримінального кодексу України.

У кінці серпня досудове розслідування було завершено і матеріали провадження з обвинувальним актом направлені в Ясинуватський районний суд Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163