Президент України Віктор Янукович підписав Закон №439- VII «Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2013-2017 роки». Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Мета програми - підвищення ефективності використання космічного потенціалу для вирішення актуальних завдань соціально-економічного, культурного, інформаційного та науково-освітнього розвитку суспільства, забезпечення національної безпеки і оборони та захисту геополітичних інтересів держави.

Програма передбачає: створення системи геоінформаційного забезпечення та проведення моніторингу надзвичайних ситуацій з використанням космічної інформації, запуск трьох космічних апаратів (у тому числі апарату дистанційного зондування Землі «Січ 2-1»), створення космічного ракетного комплексу на базі пускового центру «Алкантара» (Бразилія) та сприяння створенню національної супутникової системи «Либідь», а також сприяння комерційній експлуатації існуючих ракет-носіїв.

Загальний обсяг фінансування програми, схваленої урядом ще в лютому 2012 року, передбачений у сумі 2,58 млрд грн.

Як повідомляв ForUm, 5 вересня Верховна Рада України затвердила «Загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму на 2013-2017 роки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190