Прем'єр-міністр України Микола Азаров привітав українців з Днем усиновлення, який відзначається в Україні 30 вересня. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Щоб дитинство було безтурботним, радісним і щасливим, кожній дитині необхідна батьківська любов, тепло і родинний затишок.

Захист прав та інтересів дітей, і насамперед найбільш вразливої ​​категорії - дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, створення гідних умов для їх виховання та розвитку, є одним з пріоритетів державної політики України», - наголошується у привітанні.

Як зазначає прем'єр, держава і суспільство відповідальні за долю кожної дитини, яка опинилася в скрутному становищі.

«Усиновити дитину-сироту, полюбити, виховати і виростити як рідну - це надзвичайно важливий крок, який щороку в Україні роблять близько двох тисяч сімей. Саме вони вселяють у дитячі душі і серця віру, надію і любов, роблять дитинство світлим і радісним», - наголошується в повідомленні.

Азаров нагадує, що за кожним святом стоїть щоденна, копітка і відповідальна робота співробітників державних органів, служб, установ, громадських та благодійних організацій. «Нехай кожна дитина має сім'ю, в якій зможе бути щасливою!», - наголошується у привітанні прем'єра.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212