Уряд планує залучати до модернізації систем теплопостачання кошти інвесторів, у тому числі міжнародних, що допоможе стримати зростання тарифів на тепло для населення.

Про це заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрій Бєлоусов, повідомляється на Інформаційному порталі КМУ.

За словами Білоусова, на сьогодні в Україні вже реконструйовано 15% котелень, які після модернізації стали повністю відповідати міжнародним стандартам. Однак для реконструкції теплосистем триває розробка державної програми модернізації.

Експерти зазначають, що сфера теплопостачання в Україні інвестиційно-привабливіша, ніж в Англії, Німеччині чи Франції. У цих європейських країнах, на відміну від України, знижувати споживання енергоносіїв складно, а у нашої держави є великий доробок для пониження.

Якщо встановити нове обладнання та реконструювати старі зношені системи, можна зменшити витрати на виробництво тепла вполовину, тому інвесторам такі капіталовкладення повинні бути цікаві, підкреслюють урядові аналітики.

Зрештою, на думку експертів, це ще дозволить інвестору розвивати власне підприємство і якщо не знизити тарифи для населення, то значно сповільнити їх зростання.

Нагадаємо, що сьогодні Мінрегіон розробляє проекти законів України, необхідні для реалізації цієї програми.

З понеділка, 30 вересня, в деяких містах України розпочнеться опалювальний сезон.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142