У неділю, 29 вересня, в Тернополі сталася резонансна дорожня пригода, унаслідок якої загинула п'ятнадцятирічна дівчина. Смерть учениці викликала обурення у багатьох людей, повідомляє сектор позв'язках з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.
Як зазначають в міліції, окремі свідки події могли вчинити самосуд над двадцятидворічним водієм. Проте співробітникам міліції вдалося заспокоїти молодих людей. Винуватця дорожньої пригоди правоохоронці затримали.
 

Як пояснюють у міліції, близько двадцятої години вечора на проспекті Возз'єднання десятки місцевих жителів стали свідками резонансної аварії. Безробітний житель Тернополя, керуючи автомобілем «БМВ -320», не вибрав безпечну швидкість руху і вчинив наїзд на нерегульованому пішохідному переході на дівчину з села Оліїв Зборівського району.
 

Іномарка зупинилася за кілька метрів від місця наїзду на неповнолітню . На жаль, першокурсниця Тернопільського СПТУ №3 від отриманих травм загинула.

«Смерть першокурсниці в людному місці обурила мешканців прилеглих багатоповерхових будинків. Окремі люди, співчуваючи родині загиблої, хотіли вивести водія з салону автомобіля і розібратися, що стало причиною аварії. Вчинити самосуд їм не дали правоохоронці. Перехожі говорили, що водій скоїв дорожню пригоду в стані алкогольного сп'яніння. Міліціонери заспокоїли людей, забрали водія в медичний заклад, де лікарі взяли у нього забір крові і провели медичний огляд на визначення стану алкогольного сп'яніння винуватця події», - наголошується в повідомленні.

Слідчі зафіксували факт ДТП, вживши заходів для збереження доказів. Автомобіль міліціонери доставили на штрафмайданчик. Водія затримали, подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань з правової кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

За порушення правил безпеки дорожнього руху законодавством передбачено позбавлення волі строком від трьох до восьми років, а також позбавлення права керувати транспортними засобами до трьох років.

Слідчі встановили, що це далеко не перше порушення цього водія. Цього року працівники ДАІ за недотримання правил дорожнього руху тричі складали протоколи на винуватця дорожньої аварії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

403