Ленінський районний суд Мурманська заарештував на два місяці всіх 30 екологів «Грінпіс» з криголама Arctic Sunrise, затриманих за підозрою в нападі на платформу «Прирозломна». Серед них - українець Руслан Якушев, який працював коком на судні.

У неділю, 29 вересня, суд відправив у СІЗО вісьмох підозрюваних. Крім українця, це - громадянин Швеції Дмитро Литвинов, прес-секретар «Грінпіс» з Нідерландів Файза Аулахсен, активістка з Фінляндії Сині Саарела, Френсіс Хьюетсон з Великобританії, підданий Нідерландів Маннес Убелс, активіст «Грінпіс» з Великобританії Ентоні Перретт, громадянка Бразилії Ана Пауль Маціель.

26 вересня аналогічний запобіжний захід було обрано 22 членам екіпажу.

Нагадаємо, 20 вересня судно Arctic Sunrise з багатонаціональною командою з 30 чоловік було затримано російськими прикордонниками в Печорському морі. Екологи намагалися протестувати проти видобутку нафти на платформі «Прирозломна».

Судно було відконвойоване до Мурманська. Мурманський суд обрав тоді арешт на два місяці як запобіжний захід для 22 з 30 членів команди Arctic Sunrise. Решті було продовжено термін затримання.

Влада звинуватила екологів у навмисній провокації і піратстві. Екологи у відповідь заявили, що приводу для їх кримінального переслідування немає.

За матеріалами «Інтерфакс», РІА «Новости»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176