Прем'єр-міністр Микола Азаров, спілкуючись у Фейсбуці, запевнив, що цього року проблем зі зберіганням зерна і овочів в Україні не буде, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Щодо зерна, з урахуванням великого експорту, у нас проблем не буде. Сподіваюся також, що не буде особливих проблем і зі зберіганням овочів. Не буде, оскільки їх гнітючий обсяг виробляється в особистих господарствах, і люди навчилися їх добре зберігати», - сказав Азаров, підкресливши, що уряд вже три роки наполегливо працює над розвитком агропромислового комплексу і зокрема, інфраструктури зберігання сільгосппродукції.

За його словами, за цей час в країні побудовано велику кількість елеваторів, овоче- та фруктосховищ, відкриті оптові ринки. Дуже багато робиться для побудови логістичних схем зі зберігання і доставки продуктів.

«Треба визнати відверто, що нам не вистачає овочесховищ, так що незважаючи на ту роботу, яка нами проведена, нам належить ще дуже багато зробити. Проте зараз ситуація набагато краща, ніж була 3 роки тому», - сказав Азаров.

Глава уряду зазначив, що всім керівникам областей і міст дано вказівку організовано надати людям можливість заготовити на зиму необхідну кількість продуктів: «Для цього буде організовано велику кількість ярмарків, доставку овочів на підприємства, щоб люди могли купувати продукти не за спекулятивною ціною, а за нормальною».

При цьому він ще раз акцентував, що ніякого дефіциту ні картоплі, ні інших овочів в Україні немає і не буде. «Вже зараз зібрано та заготовлено картоплі більше, ніж нам необхідно. І інформаційний ажіотаж, який створений у зв'язку з негодою, покликаний тільки підняти ціни на овочі», - сказав Азаров, підкресливши, що протидіяти цьому може тільки організація забезпечення людей всього необхідного.

«І ми будемо суворо питати керівників областей і міст, там, де ця робота буде організована не дуже добре. І, зрозуміло, будемо контролювати і виправляти ситуацію», - сказав глава уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1287