Відбірковий матч Чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові пройде без глядачів. Як повідомляється на офіційному сайті ФІФА, таке рішення ухвалив Дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу на засіданні 27 вересня.

Крім того, рішенням Дисциплінарного комітету збірній України заборонено грати на стадіоні «Арена- Львів» з сьогоднішнього дня і до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Федерація футболу України також оштрафована даним рішенням на 45 тис. швейцарських франків.

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, «вивішуючи неонацистські знамена, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Комітет проаналізував звіти офіційних осіб матчу, доповідь спостерігача FARE і позицію ФФУ. «Комітет вирішив, що дії групи українських уболівальників були ганебними і є явним порушенням Дисциплінарного кодексу ФІФА (FDC). Крім того, використання піротехнічних засобів, які можуть становити значну загрозу безпеці глядачів, не повинно допускатися», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, зараз лідером групи H відбору ЧС -2014, в якій грає Україна, є Англія, набравши 16 очок у восьми матчах. Україна і Чорногорія набрали по 15 очок, у Польщі - 13 очок.

Англійців у жовтні ще чекають домашні матчі проти Чорногорії та Польщі. Україна зіграє вдома з Польщею 11 жовтня і на виїзді з Сан-Марино 15 жовтня. Чорногорія, крім матчу з Англією, буде ще приймати вдома Молдову.

Нагадаємо, під час матчу кваліфікаційного раунду ЧС-2014 Україна - Сан-Марино (9:0) на трибунах були розтягнуті банери із зображенням логотипу дивізії «СС- Галичина», а також розтяжки з цифрою 88, що означає фашистське вітання. За дану поведінку вболівальників тепер українська збірна може бути позбавлена ​​трьох очок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

909