Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що ще кілька днів тому уряд доручив вирішити питання з комунальними тарифами в Полтаві і «привести до тями» міського голову. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Питання в Полтаві, безумовно, вирішилося б і без застосування силових методів, які я категорично відкидаю і вважаю неправильними. Кілька днів тому голова обласної адміністрації Удовиченко був запрошений на засідання Кабміну, де йому було доручено вжити всіх необхідних заходів для приведення до тями пана Мамая - мера м. Полтави, і виконання рішення уряду про тарифи», - написав прем'єр.

За його словами, голова ОДА дав обіцянку на засіданні уряду виконати це доручення. Відповідні доручення були дані й іншим відомствам і міністерствам. «І, безумовно, це рішення буде виконано, і тарифи будуть переглянуті. І для цього зовсім не потрібно було штурмувати міськраду, потрібно було просто проінформувати людей про це. Швидше за все, зіграла свою роль провокація з боку окремих політиків, які хотіли заробити дешеву популярність на людській біді. Людям треба звертати на це увагу. А нам, звичайно, необхідно своєчасно інформувати нашу громадськість», - зазначив Азаров.

При цьому він поскаржився, що в ініціюванні штурму мерії зіграли свою роль народні депутати, «які, по ідеї, повинні були не кулаками махати, а, використовуючи свій статус, домагатися вирішення питань законним шляхом, адже відповідати за все це доведеться простим людям, а не їм».

Нагадаємо, за даними ЗМІ, близько 600 осіб штурмували сьогодні будівлю мерії Полтави на вул. Жовтневій, 36, протестуючи проти підвищення тарифів на утримання житла.
За даними міліції, у мітингу взяли участь близько 150 осіб.

Сьогодні, 27 вересня, голова Полтавської міської ради Олександр Мамай своїм рішенням призупинив підвищення тарифів на утримання житла, скасувавши рішення виконавчого комітету від 1 вересня «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

456