Миколаївською митницею Міністерства доходів і зборів затримано яхту за підозрою в її викраденні. Про це повідомляє Міндоходів у Миколаївській області.

«До порту Очаків на цьому тижні була пришвартована яхта під прапором Італії, на борту якої перебували громадянин Італії і громадянин Молдови. В Україну вони слідували з порту «Суліна» (Румунія). Під час перевірочних заходів і в рамках міжнародної взаємодії була отримана інформація від експертів польового офісу «Одеса» Місії Європейського союзу прикордонної допомоги Молдові та Україні про те, що власник вищевказаної яхти 24.09.2013 року звернувся у відділ поліції Porto S. Giorgio (Італія) із заявою про крадіжку яхти», - наголошується в повідомленні.

Під час перевірки документів, наданих для митного оформлення, було встановлено, що вказана яхта переміщалася через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом надання документів, що містять неправдиві дані.

Співробітниками Миколаївської митниці Міндоходів складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини першої ст. 483 Митного кодексу України. Яхта, з орієнтованою вартістю 2,5 млн. гривень, вилучена і знаходиться на складі митниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

471