Уряд України готовий до великої роботи щодо усунення розбіжностей і непорозумінь, викликаних недостатньою вивченістю тексту Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України, про це він заявив, спілкуючись у Facebook.

«Попереду ще велика робота щодо усунення розбіжностей, непорозумінь, нерозуміння, викликаних, на мій погляд, недостатньою вивченістю досить великого тексту документа - Угоди про підписання асоціації з ЄС. Але ми до цієї роботи готові і наполегливо будемо її продовжувати», - сказав Азаров.

Він також висловив сподівання, що буде дуже корисною у зв'язку з цим робота Комітету з торговельно-економічних питань українсько-російської міжурядової комісії, яка відбудеться в РФ 15 жовтня, а також поїздка прем'єр-міністра до Мінська, запланована на 7- 8 жовтня, і зустріч з керівництвом Білорусі.

Прем'єр нагадав, що нещодавно в Казахстані він брав участь у засіданні Євразійського економічного союзу на рівні глав урядів. Як спостерігачів були присутні також Україна і Киргизія.

«Таким чином, почалася практична реалізація формули «3 +1» з участю України в роботі Митного союзу як спостерігача. Скажу відверто, це була дуже корисна поїздка. Для нас взаємодія з країнами СНД і Митного союзу дуже важлива не тільки тому, що на них припадає значна частка товарообігу, але і тому, що між нашими підприємствами існують багаторічні коопераційні зв'язки. Не приховую, дискусії були досить важкими, і, напевно, це цілком природно. Але найважливіше, що дискусії були відверті і, що мені цього разу сподобалося, досить конструктивні», - сказав Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував главі уряду Російської Федерації Дмитру Медведєву перейти до практичного розгляду положень в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, які викликають занепокоєння у російської сторони.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом Мясниковичем в Астані заявив, що Україна може приєднатися в середньому до 70 угод , які діють у Митному союзі.

Чергове засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії пройде 15 жовтня в Калузі.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270