Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради України законопроекти «Про приєднання України до Договору держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав про міждержавний розшук осіб» і «Про приєднання до Договору про співробітництво держав-учасниць СНД по боротьбі з тероризмом». Про це повідомляє прес-служба Глави держави з посиланням на радника Президента України, керівника Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрія Гончарука.

«Положення цих угод, до яких має намір приєднатися Україна, спрямовані, насамперед, на створення дієвого механізму співпраці правоохоронних органів держав-учасників СНД з метою вжиття ефективних заходів для захисту законних прав і свобод людини і громадянина, зміцнення безпеки держави», - зазначив Гончарук.

За його словами, внесення згаданих законопроектів до Верховної Ради є черговим кроком, спрямованим на виконання визначеного Президентом завдання щодо активізації ролі нашої держави в Співдружності.

Радник Глави держави також зазначив, що особливої ​​актуальності це завдання набуває у контексті головування України в СНД у 2014 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290