У Херсонській області затримано зловмисників, причетних до 70 крадіжок могильних огорож.
Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю облуправління міліції, загальна вага вилучених у зловмисників чавунних огорож склала 4 тонни.

У міліцію почали надходити заяви про крадіжки огорож з могил на Каховському цвинтарі та в с. Мала Каховка. Оглянувши місце події, співробітники міліції нарахували не менше 70 фактів відсутності металевих огорож.
 

Щоб затримати злодіїв, співробітникам Каховського райвідділу внутрішніх справ довелося провести в засідках дві доби.
 
 
Після півночі другої доби оперативники, що знаходилися на кладовищі, почули звук двигуна автомобіля. Під час чергового демонтажу огорожі троє злодіїв були затримані на місці злочину.

Як виявилося, всі вони проживали в різних районах області. Двом чоловікам було по 23 роки, а організатору нещодавно виповнилося 20 років. Всі молоді люди - раніше несудимі, один з них був навіть одружений і мав 5-річну дитину. Організатор раніше вже перебував у полі зору правоохоронців: він підозрювався в скоєнні аналогічних крадіжок у лютому. Однак у той час йому вдалося виїхати на півроку в Київ. Повернувшись, хлопець знову почав розбирати огорожі на могилах.

Провівши санкціоновані обшуки, міліціонери вилучили викрадені огорожі. За фактом крадіжки в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за ст. 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Викрадачам може загрожувати позбавлення волі на строк до 3 років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237