Підписання Україною угоди з Китайською Народною Республікою вигідне для нашої країни. Як передає кореспондент ForUm'у, про це повідомив сьогодні на прес-конференції керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький.

Зокрема, він нагадав, що в ході візиту першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова до Китаю було досягнуто низку важливих домовленостей.

«Китай - це ринок, на якому ми можемо бути присутніми. І інвестиційне співробітництво буде розвиватися», - підкреслив представник НБУ.

Крім того, Литвицький висловив упевненість, що в майбутньому відносини Російської Федерації з Україною нормалізуються, а ринки СНД подолають уповільнення, і наша країна зможе на них бути присутніми.

Він також зазначив, що іноземні інвестиції в Україну за період січень-липень зросли на 4,5 млрд доларів. За його словами, крім того, в країну приходить на 6 млрд валюти більше, ніж її покидає.

При цьому Литвицький висловив упевненіст , що після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом до України надійде ще більше інвестицій.

Нагадаємо, 24-27 вересня проходив робочий візит урядової делегації на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим до Китайської Народної Республіки.

Нагадаємо, Арбузов раніше повідомив, що незабаром запрацює підписана раніше між Україною і Китаєм угода про валютний своп, внаслідок чого суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності двох країн зможуть здійснювати взаємні розрахунки у своїх національних валютах - гривнях і юанах - без участі долара.

Китай збільшить вкладення в українську економіку.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

494