Автоперевізники не мають права на свій розсуд обмежувати в салонах автобусів кількість місць для перевезення пільгових категорій громадян.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив заступник начальника Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України Артем Єременко.

«Законодавством не обмежена кількість пільговиків, яку повинен перевозити перевізник», - сказав він.

За словами Єременка, проте перевірки, проведені органами прокуратури, виявили практично у всіх регіонах порушення та нецільове використання посадовими особами місцевих органів влади бюджетних коштів, спрямованих на компенсацію витрат автоперевізникам за перевезення ними громадян 23-х пільгових категорій, повідомляє «УНІАН».

При цьому в Україні налічується понад 12 млн пільговиків.

Представник Генпрокуратури зазначив, що тільки на поточний рік на компенсацію витрат у бюджеті передбачено 300 млн грн. За результатами перевірок виявлено 38 фактів зловживань у цій сфері, за які передбачено кримінальне покарання на суму майже 5 млн грн. З них вже відшкодовано державі половина коштів, 95 посадових осіб органів виконавчої влади притягнуто до відповідальності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261