В Україні буде і надалі спостерігатися курсова стабільність. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький.

Він зазначив, що Нацбанк проводить правильну й ефективну курсову політику. «Курс не фіксований, він плаваючий, але це плавання кероване. Тобто Центральний банк втручається в ситуацію, коли бачить, що вона виходить за межі безпеки для бізнесу і громадян», - сказав він.

Литвицький підкреслив, що НБУ ефективно використовує механізми протидії валютним спекулянтам.

Також, за його словами, недавнє невелике коливання курсу не вплине на загальну ситуацію. «Ми не очікуємо, що 2-3 дні коливань курсу на 2-4 копійки вплинули в бік цінового розгону», - заявив фінансист.

Крім того, Литвицький прогнозує, що 2013 рік може завершитися з такими ж фінансовими показниками, як і 2012, коли була зафіксована дефляція на рівні 0,2%. «Нам потрібно берегти тенденцію цінової стабільності», - сказав він.

Фахівець наголосив, що на стабільність курсу національної валюти впливає й ефективна взаємодія уряду і НБУ. «Зараз дуже сильна координація, це стабілізує і діє на курс та рівень інфляції», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259