Президент США Барак Обама збирається виділити збанкрутілому Детройту не менше 320 мільйонів доларів фінансової допомоги, повідомляє Bloomberg.

Кошти будуть спрямовані на знесення зруйнованих будівель, розширення штату поліції та пожежних і вдосконалення транзитних систем.

Делегація з Вашингтона на чолі з генеральним прокурором Еріком Холдером, міністром житлового будівництва і міського розвитку Шоном Донованом і міністром транспорту Ентоні Фоксом незабаром зустрінеться з офіційними особами міста.

Нагадаємо, 18 липня Детройт заявив про найбільше в історії США муніципальне банкрутство, яке послідувало після багатьох років занепаду, в якому місто втратило більше половини свого населення. Місто має більше $18 млрд довгострокових зобов'язань.

Білий Дім заявив, що виділить з федеральних фондів майже 150 млн доларів для зносу застарілих будівель і перепланування околиць. Цільова грошова субсидія федерального уряду міста склала 65 млн доларів. Очікується, що 25,4 млн доларів будуть отримані з державних і приватних джерел.

Згідно з доповіддю «Майбутнє Детройта», в місті майже 150 тис. занедбаних або порожніх ділянок, що становлять 20 квадратних миль вільної землі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230