Влада повинна створити такі можливості для розвитку IТ-галузі, щоб наші фахівці залишалися працювати в Україні. Про це 27 вересня в ході зустрічі з представниками провідних компаній у сфері інформаційних технологій заявив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Грищенко запевнив учасників зібрання в тому, що в Україні приділяється значна увага питанням розвитку інформаційних технологій та розвитку технологічного підприємництва.

«Важливими пріоритетами для модернізації національної економіки є розвиток в Україні інноваційної інфраструктури IT-індустрії, включаючи освітню складову, а також встановлення потужних податкових преференцій для високотехнологічних компаній та їхніх фахівців», - підкреслив віце-прем'єр.

Грищенко переконаний у необхідності підвищення якості освіти в сфері IT та гармонізації освітнього процесу до потреб I -бізнесу.

«Кількість фахівців у сфері інформаційних технологій в Україні на початок 2013 року становить близько 250 тис. осіб, з них 45 тис. - сертифіковані висококласні фахівці, які створюють конкурентоспроможну експортоорієнтовану продукцію. Ми повинні створити такі можливості для розвитку IТ-галузі, щоб наші фахівці залишалися працювати в Україні», - зазначив Грищенко.

Віце-прем'єр-міністр закликав провідні IT-компанії активно розвивати навчальні програми в рамках співпраці з українськими університетами.

«Кожен з українських вищих навчальних закладів випускає близько 16 тис. IT -фахівців. Враховуючи потребу в українських професіоналах на місцевому та глобальному рівнях, уряд буде збільшувати держзамовлення на їх підготовку. Але особливо важливими для уряду є ініціативи приватного бізнесу, спрямовані на реалізацію державних пріоритетів інноваційного розвитку», - підкреслив Грищенко.

У зустрічі взяли участь представники таких компаній, як Singularity University Labs, EMC, Intel, Cisco, Hewlett -Packard, Bosch, Apple, Infopulse Ukraine, Bionic Hills та інші.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко заявив, що Україна вже зараз відчуває брак фахівців з інформаційних технологій.

Україна займає четверте місце у світі за кількістю сертифікованих IT- фахівців після США, Індії та Росії, йдеться в щорічному звіті Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації України з посиланням на дослідження Exploring Ukraine IT Outsourcing Industry 2012.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив збільшити держзамовлення на навчання фахівців IT-сфери у вузах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254