Президент України Віктор Янукович Указом №532 від 27 вересня схвалив Стратегію розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року. Текст документа розміщено на сайті Президента.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Стратегія прийнята з метою створення належних умов для залучення молоді до соціально - економічних, політичних, духовних та інших громадських процесів.

Як зазначається у Стратегії, актуальними залишаються такі проблеми молоді: забезпечення доступної освіти; забезпечення зайнятості; погіршення стану фізичного та психічного здоров'я; забезпечення житлом; недостатній рівень володіння іноземними мовами, які поширені в ЄС.

У той же час в документі визначені і проблеми в реалізації державної молодіжної політики.

Згідно зі Стратегією, пріоритетами реалізації державної молодіжної політики є: забезпечення доступної освіти; формування здорового способу життя молоді; забезпечення зайнятості молоді на ринку праці шляхом стимулювання роботодавців у наданні першого робочого місця; підвищення рівня конкурентоспроможності молоді; впровадження в навчальних закладах факультативних занять з організації власної справи і придбання підприємницьких навичок; сприяння підприємницькій діяльності молоді, визначення механізмів її підтримки; забезпечення молоді житлом (шляхом надання пільгових довгострокових кредитів і т.п.).

Реалізація Стратегії проходитиме в три етапи. На першому етапі (з 2013 по 2015 рр. .) планується прийняти низку змін до законодавства. Зокрема, планується підготувати пропозиції про внесення змін до законів щодо зменшення вікових меж молоді до 28 років.

На другому етапі (2016-2018 рр.) передбачається забезпечення активної участі у громадському житті молоді, громадських об'єднань, що представляють інтереси, а також збільшення обсягу фінансування молодіжних програм за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

На третьому етапі (2019-2020 роки) передбачається: створення умов для надання молоді необхідних соціальних послуг з навчання, професійної підготовки, працевлаштування, житлового забезпечення; передача функцій щодо реалізації державної молодіжної політики органам місцевого самоврядування та громадським об'єднанням, що представляють інтереси молоді.

Стратегія реалізовуватиметься за участю громадських об'єднань, що представляють інтереси молоді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313