Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав виставку сумської художниці Дар'ї Безкостної, яка хворіє дитячим церебральним паралічем і малює свої картини ногами.

«Чесно кажучи, я в захваті. Від цих картин я отримав дуже позитивні емоції», - цитує Азарова Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

17-річна Дарина Безкостна - відома художниця в Сумській області, її роботи неодноразово виставлялися в Сумах у муніципальній галереї, вона часто бере участь у благодійних акціях і жертвує кошти від продажу картин на допомогу хворим дітям. Персональну виставку художниці в Києві допоміг організувати прем'єр.

Азаров переконаний, що діти з особливими потребами повинні мати рівні можливості для навчання і розвитку своїх творчих здібностей.

«Ми зробимо все, щоб вони виховувалися й отримували освіту в колі своїх однолітків, і щоб однолітки ставилися до них так само, як і до звичайних дітей», - запевнив глава уряду.

Він підкреслив, що це досить складне завдання, оскільки українські дитсадки, школи та інші навчальні заклади поки не пристосовані для навчання дітей-інвалідів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260