В Україну з початку 2013 року імпортовано духів на 340 млн грн (або 2 млн кг), при цьому найбільше - з Росії, повідомили у прес-службі Міністерства доходів і зборів України в м. Києві.

На частку російського імпорту припадає 22,5% (489 тис. кг) даної продукції.

При цьому аналіз зовнішньоекономічних операцій показує, що з Російської Федерації імпортують, переважно, компанії, які займаються мережевим маркетингом і реалізують свою продукцію по каталогах.

На другому місці - товари з країн Європейського Союзу з 22,2% (482 тис. кг), на третьому місці з 17,8% (386 тис. кг ) знаходиться Польща.

Франція займає четверте місце за обсягом - 12% (більше 260 тис. кг), але перше місце за вартістю імпортованого товару. Французьких парфумів, парфумованої і туалетної води було ввезено на суму понад 108 млн грн. (31% вартості всього імпорту даної продукції).

Замикає п'ятірку Китай - 2,6% (56,5 тис. кг).

США, Іспанія, Великобританія, Німеччина, Італія і низка інших країн також експортували свою продукцію, але в менших обсягах. На частку ОАЕ і Туреччини, які відомі своїми репліками під відомі парфумерні бренди, припадає 1,8% і 1,5% відповідно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179