Транзит природного газу через територію України до держав Європи з початку року по 25 вересня збільшився на 0,4% і склав 59,7 млрд кубометрів, що на 0,2 млрд кубометрів більше від показників за аналогічний період минулого року, повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».

Станом на 25 вересня поточного року добовий транзит до держав Європи склав 283,5 млн кубометрів, що на 51,6 млн. кубометрів або 18% більше від показників за аналогічний період 2012 року.

У повідомленні наголошується, що компанія продовжує виконувати заходи щодо забезпечення стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 років.

«З квітня по 25 вересня поточного року в підземні сховища закачано 9,7 млрд кубометрів газу. Таким чином, у ПСГ знаходиться 15,3 млрд кубометрів. Всі заявки країн-імпортерів виконуються в повному обсязі та у визначені терміни», - зазначили в «Укртрансгазі».

Як повідомляв ForUm, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Україна погодилася збільшити закачування газу до ПСГ понад 14 мільярдів кубометрів для забезпечення транзиту в Європу, схема розрахунку поки узгоджується.

Україна і «Газпром» домовилися про планове проходження майбутнього осінньо-зимового періоду.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224