Співробітники Суворовського районного відділу міліції Одеси викрили телефонного шахрая, який, скориставшись довірливістю літньої одеситки і при цьому перебуваючи в місцях позбавлення волі, заволодів її грошима. Про це повідомляє УМВС в Одеській області.

Згідно з повідомленням, близько трьох годин ночі на телефон 79-річної жінки району зателефонував незнайомий чоловік, представився працівником міліції і повідомив, що син господині нібито затриманий за побиття людини. При цьому він заявив, що її синові загрожує тюремне ув'язнення, але за 8 тис. грн справу можна «зам'яти».

«Коли одеситка погодилася на умови, той повідомив, що гроші необхідно віддати водієві автомобіля, який через кілька хвилин під'їде до її будинку. Обдурена жінка виконала всі вимоги незнайомця і, відчувши недобре, відразу ж подзвонила в міліцію», - наголошується в повідомленні.

Правоохоронці, з'ясувавши, що дзвінок надійшов з місць позбавлення волі, в той же день встановили особу, яка телефонувала. Ним виявився 25-річний одесит, який вже 2 роки відбуває покарання за грабіж. Чоловік зізнався у скоєному. За його словами, номер він набрав навмання. Щоб перевезти гроші, по телефону замовив таксі. А потім йому допомогли родичі і знайомі, яких він переконав, що гроші належать йому - повернули старий борг.

«Ув'язнений перевіряється на причетність до скоєння аналогічних злочинів. Його «послужний список» поповнився статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Це означає, що до вже існуючого терміну за гратами може додатися ще й штраф або навіть кілька додаткових років позбавлення волі», - зазначають у міліції.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168