Президент України Віктор Янукович підписав Закон №435-VII «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання», прийнятий парламентом 5 вересня. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Закон передбачає можливість засудженим, які утримуються у дільницях соціальної реабілітації , носити цивільний одяг , користуватися мобільними телефонами і аксесуарами до них. Парламент також дозволив телефонні розмови засудженим, які перебувають у дисциплінарних ізоляторах , карцерах у виховних цілях , а також у разі особистих обставин, зокрема , смерті або тяжкої хвороби близького родича засудженого.

Крім того , законом передбачається можливість переведення засуджених на довічне позбавлення волі , які відбули 20 років покарання у приміщеннях камерного типу, в звичайні житлові приміщення колоній максимального рівня безпеки і утримання їх серед інших засуджених.

Законом регулюється порядок надання засудженим до обмеження волі тривалих побачень, зокрема, надається їм право на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому урядовий проект закону №1131 «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання».

Законопроект входить до списку євроінтеграційних законів і був внесений до парламенту Кабінетом Міністрів. За основу його прийняли 16 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314