Президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає , що Європа без України , без українського потенціалу ніколи не зможе стати самодостатньою.

«Я сподіваюся , що Україна стане повноправним членом європейської спільноти досить швидко , можливо , навіть швидше , ніж ви самі сподіваєтеся . Адже Європа без України , без українського потенціалу ніколи не зможе стати самодостатньою. Те ж саме я хотів би сказати і про Росію. Взагалі , я оптиміст», - сказав він в інтерв'ю газеті «Україна молода».

За його словами , Україна має шанс стати європейською країною і «має його і досі». «Потрібен тільки час , щоб ті люди , які наливають нове вино у старі міхи і латають старий одяг новими латками, зійшли з політичної арени», - заявив він.

Президент Грузії при цьому зазначив , що українці і грузини залишаються «братніми народами зі спільною схожою історією і навіть менталітетом». «Українці такі ж життєрадісні, тямущі, творчі, як і грузини», - вважає він.

Говорячи про відносини з Росією , Саакашвілі сказав: «Російська влада майже не поміняла методів політичного впливу з часів холодної війни. Вони за своєю суттю постійно в пошуках зовнішнього ворога. Але не це навіть головне. Важливо, що вони вправно знаходять людей несамостійних, потім ними маніпулюють і , нарешті, роблять їх заручниками власного бізнесу і власних амбіцій».

Нагадаємо, представники РФ бойкотували виступ Саакашвілі на асамблеї ООН. Делегація запротестувала після того, як Саакашвілі у своїй промові почав гостро критикувати російську владу та її політику на пострадянському просторі.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

714