Вільнюський саміт «Східного партнерства» стане самітом результатів . Про це на неофіційній міністерській зустрічі «Східного партнерства», яка відбулася 26 вересня в рамках загальнополітичних дебатів 68-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, повідомили ForUm'у у прес-службі МЗС.

« Україна очікує, що саміт у Вільнюсі стане самітом результатів», - зазначив він.

Він підкреслив , що йдеться насамперед про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також прогрес у безвізовому діалозі між нашою державою та Євросоюзом.

Високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон і єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле відзначили лідерські позиції України у переговорах з ЄС і підкреслили, що підписання Угоди про асоціацію з Україною має стати головною подією Вільнюського саміту, після чого без затримок розпочнеться спільна практична робота з її виконання.

У зустрічі взяли участь міністр закордонних справ Азербайджану Ельмар Мамедьяров , Білорусі Володимир Макей , Вірменії Едвадр Налбандьян , Грузії Майя Панджікідзе і перший заступник міністра закордонних справ Молдови Валеріу Чивер.

Нагадаємо , підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391