З метою підвищення ефективності роботи щодо залучення міжнародної технічної допомоги Кабінет Міністрів затвердив проект Закону України «Про міжнародну технічну допомогу», повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

Експерти зазначають , що сьогодні законодавство України у сфері співпраці з донорами МТП складається з міжнародних договорів нашої держави та низки нормативно-правових актів, які створюють єдину систему її залучення , використання та моніторингу.

Прийняття даного законопроекту , на думку урядових аналітиків , дозволить якісно вдосконалити існуючі процедури планування , залучення допомоги , а також визначити правові засади надання Україні МТП за кордоном.

Очікуваний обсяг ресурсів МТП , які планується залучити до кінця 2013 року, становить 539,56 млн. дол , кажуть експерти. При цьому вони зазначають , що, за даними посольств і представництв країн-донорів, за підсумками 2012 року Україні фактично було виділено 485,21 млн. дол.

На сьогоднішній день міжнародна технічна допомога надається Україні на безоплатній та безповоротній основі країнами-донорами та міжнародними організаціями з 1992 року практично в усіх сферах економіки та суспільного життя .

Співпраця в цьому напрямі здійснюється з 15 країнами, Європейським Союзом і більше 20 міжнародними організаціями.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183