Кабінет Міністрів України затвердив робочий проект модернізації та ремонту ділянки магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород», повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

Розпорядження Кабміну «Про затвердження робочого проекту «Модернізація і ремонт магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» на ділянці км 3616,8-3626,62»було прийняте у четвер, 26 вересня.

Проектом передбачено будівництво нового трубопроводу діаметром 1420 мм протяжністю 7,2 км .

Загальна кошторисна вартість будівництва складе 187,1 млн гривень. Фінансування модернізації та ремонту газопроводу буде здійснюватися за рахунок власних коштів Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Проект реконструкції розроблений ТОВ «ІК Машекспорт» і рекомендований до затвердження Урядом держпідприємством "Укрдержбудекспертиза" Міністерства регіонального розвитку , будівництва та житлово-комунального господарства .

Побудований для експорту природного газу до Європи з Уренгойського газового родовища в Росії магістральний газопровід «Уренгой-Помари-Ужгород» експлуатується вже 30 років.

Випущені в 1982-1983 роках двошовні труби Харцизького трубного заводу сьогодні вже менш стійкі до прояву стрес-корозійних дефектів і потребують заміни. У першу чергу , це стосується так званих «гарячих» ділянок трубопроводу , які прилягають до компресорних станцій . У даному разі мова йде про модернізацію і ремонт ділянки газопроводу від виходу з компресорної станції «Софіївська» до першого лінійного крану.

Як раніше повідомляв ForUm , модернізація газотранспортної системи (ГТС) України вимагає $5,3 млрд інвестицій .

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Україна розраховує отримати кошти від Європейського інвестиційного банку та ЄБРР на модернізацію ГТС у вересні цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219