Кабінет Міністрів затвердив Державну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року, повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.

«На жаль, на сьогодні в Україні в більшості сфер жінки перебувають у гірших умовах, ніж чоловіки. Така ситуація неприпустима, і її треба виправляти», - сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська, коментуючи затверджену програму.

За словами міністра, програма передбачає врегулювання проблеми існуючого гендерного розриву в рівні заробітної плати.

За її словами, в першому півріччі 2013 року розмір середньомісячної зарплати жінок склав 2 792 гривні, чоловіків - 3 614 гривень.

Також Королевська зазначила, що представництво жінок у виконавчій і законодавчій владі, а також у керівництві бізнес-структур вкрай низьке, тому одним із пріоритетних напрямів роботи програми є розвиток лідерських навичок у жінок, що сприяють їхній активній участі у прийнятті управлінських рішень та веденні бізнесу.

За даними Міністерства, на даний момент жінки очолюють 12% великих і 15% середніх підприємств.

Крім того, програмою передбачене проведення заходів з питань рівного розподілу сімейних обов'язків і відповідальності у вихованні дитини між жінками та чоловіками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322