Причиною вбивства жителем Миколаївської області чемпіона України з регбі 2007року Олексія Зибала стало бажання заволодіти його транспортним засобом, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Одеській області.

Міліція встановила, що загиблий 31-річний житель Одеси мав намір продати мікроавтобус «Фольксваген», і перед тим, як телефонний зв'язок з ним обірвався, повідомив дружині, що збирається зустрітися з потенційним покупцем.

Незабаром під підозру потрапила людина, яка в останні дні цікавилася продажем мікроавтобусів білого кольору саме цієї марки та року випуску. Співробітники міліції встановили одного із власників «Фольксвагена», з яким потенційний покупець встиг зустрітися. Таким чином було складено опис передбачуваного злочинця.

В Одесі та області було оголошено план «Перехоплення», велися пошуки мікроавтобуса, який вбивця заховав.

«Викрадений автомобіль виявили недалеко від того місця, де був знайдений труп загиблого. Зловмисник заховав машину у дворі між висотними будинками серед зелених насаджень. Крім того, він встиг змінити на автомобілі номерні знаки, прикріпивши номери Миколаївського регіону, зняті з мікроавтобуса його родича», - повідомили у міліції.

При огляді автомобіля в кабіні виявили сліди від куль.

Чоловік прийшов забрати авто близько 05:00. Враховуючи, що зловмисник міг бути озброєний, його не стали затримувати у дворі. Намагаючись сховатися від переслідування, він не впорався з керуванням і врізався у дерево. Після цього намагався втекти, але був затриманий.


 
Зловмисник розповів, що сховав пістолет і мобільний телефон потерпілого вдома, у Миколаєві. Речові докази були вилучені в ході санкціонованого обшуку .

 
За його словами, у Миколаєві він знайшов оголошення про продаж автомобіля за невелику суму грошей, оскільки машина була в дуже поганому стані. Він вирішив викрасти такий же автомобіль, але в хорошому стані, поміняти номери і користуватися документами на старе авто. Пістолет ТТ, що став знаряддям вбивства, він купив ще в 90-і роки. Власника «Фольксвагена» він убив у його ж машині, труп викинув на вулиці Гастелло.
 
 
Суд визначив затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Стосовно зловмисника розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв ForUm, гравець команди «Кредо-1963», чемпіон України з регбі 2007 року Олексій Зибало був застрелений 20 вересня в Одесі.

24 вересня був затриманий підозрюваний у скоєнні злочину - 52-річний житель Миколаївської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260