НАТО продовжить надавати Україні допомогу в реалізації планів з реформування і розвитку Збройних Сил. Відповідне рішення було прийняте у ході чергового засідання Спільної робочої групи Україна -НАТО з питань військової реформи, яке відбулося 26 вересня у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі , повідомляє прес-служба Міноборони.

Захід проходив під головуванням заступника помічника генсекретаря НАТО з політичних питань і безпеки Джеймса Аппатурая. Делегацію України, до складу якої увійшли представники Міністерства оборони та Міністерства соціальної політики, очолив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України адмірал Ігор Кабаненко.

У ході засідання були розглянуті питання імплементації стандартів НАТО в оборонній сфері України і українських Збройних Силах, а також стан перепідготовки та соціальної адаптації військового персоналу, звільненого зі Збройних Сил та інших військових структур.

У своєму виступі адмірал Ігор Кабаненко ознайомив учасників заходу зі станом впровадження нормативних документів НАТО в діяльності української армії, відповідними заходами, які здійснюються у Збройних Силах України, проблемними питаннями та шляхами їх подолання.

Він зазначив, що імплементація військових стандартів створюватиме сприятливі умови для нарощування оперативних можливостей Збройних Сил, забезпечувати ефективне використання наявних ресурсів і полегшуватиме сумісність з військовими підрозділами ЄС і НАТО.

Коментуючи виступ першого заступника начальника Генерального штабу, заступник Директора Агентства стандартизації НАТО Чезаре Балдуччі визначив Україну як ключового партнера Альянсу і підкреслив важливість для НАТО конструктивної співпраці з нашою державою .

Директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України генерал-майор Сергій Борисюк подякував присутнім за допомогу у вирішенні соціальних проблем, що виникають у ході реформування армії, а також окреслив перспективні потреби в перепідготовці звільнених військовослужбовців.

У свою чергу, заступник директора Департаменту Міністерства соціальної політики України Максим Андросенко поінформував учасників засідання про систему перепідготовки та соціальної адаптації, яка створена і функціонує в Україні, механізми взаємодії державних органів при реалізації згаданих завдань, а також стан реалізації поточних проектів співробітництва.

Учасники засідання, яке проходило у дружній і конструктивній атмосфері, прийняли рішення продовжувати надання допомоги Україні в реалізації планів щодо реформування і розвитку Збройних Сил .

Як раніше повідомляв ForUm, засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держави і уряду планується провести у 2014 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240